Hulp in en om het huis

Soms gaat het huishouden of koken (tijdelijk) moeilijker, of zijn er klusjes die u niet meer zelf kunt doen. Als u graag op uzelf wilt blijven wonen, is er met hulp van familie, vrienden, vrijwilligers of professionals veel mogelijk. Misschien zijn er bijvoorbeeld alleen wat aanpassingen of hulpmiddelen nodig, of willen familieleden of vrienden kleine klussen van u overnemen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u hulp of zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Vraag familieleden, vrienden of buren om hulp. Of schakel een professionele schoonmaakhulp of thuiszorg in. Informeer ook bij uw huisarts en zorgverzekering welke hulpmiddelen of zorg zij u kunnen bieden. Misschien is personenalarmering een optie. Dan komt er bij nood meteen hulp.

Is dit onvoldoende of lukt dit niet? Maak dan een afspraak met de gemeente voor informatie en advies. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u de kosten voor de hulp in huis (deels) zelf.

Neem contact op met het Meldpunt zorg en ondersteuning. Vraag om hulp. Iemand van de gemeente komt dan bij u thuis om te praten over de hulp die u nodig heeft. Heeft u tijdelijk hulpmiddelen nodig zoals krukken of een rollator? U leent ze van de Thuiszorgwinkel Carintreggeland of van Thuiszorgwinkel Vegro.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Almelo - zorg en ondersteuning

Openingstijden Wmo-balie: maandag, woensdag en vrijdag 8.30-12.00 uur.
 

Haven Zuidzijde
30
7607 EW
Almelo

Avedan - hulpmiddelen

Toon op kaart (1)
x

Thuiszorgwinkel Carintreggeland

Zilvermeeuw
24
7609 RZ
Almelo

Thuiszorgwinkel Vegro

Toon op kaart (1)
x

ZorgAccent

Bellavistastraat
3
7604 AD
Almelo

Waarover wilt u iets weten?