Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen. Bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Zoek op de website van Sportbedrijf Almelo naar sportverenigingen in de gemeente. Heeft uw kind een beperking? Neem contact op met Sportservice Overijssel voor de mogelijkheden. Voor zwemactiviteiten voor ouder en kind kijkt u op de website Zwemmen in Almelo.

Toon op kaart (2)
x

Sportbedrijf Almelo - sportverenigingen

Toon op kaart (1)
x

Sportservice Overijssel

Hogeland
10
8024 AZ
Zwolle
Toon op kaart (1)
x

Het Sportpark

Sluiskade Noordzijde
126
Almelo
Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Vraag bij het Sportbedrijf Almelo wanneer u kunt zwemmen met uw kindje. Of kijk op de website van Het Sportpark. Yogastudio's geven soms les voor ouders en kind. U vindt yogastudio's in de telefoongids. Vraag bij Kaliber Kunstenschool naar peuter- en kleuterdans. U kunt ook bellen of mailen met Loes voor informatie.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Kaliber Kunstenschool

Elisabethhof
2
7607 ZD
Almelo

Loes Almelo

Telefonisch bereikbaar: maandag 12.00 - 14.00 uur en woensdag 09.00 - 11.00 uur

Toon op kaart (1)
x

Sportbedrijf Almelo

Stadionlaan
60
7606 JZ
Almelo
Toon op kaart (1)
x

Het Sportpark

Sluiskade Noordzijde
126
Almelo
Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Zorg voor voldoende beweging voor uw kinderen. Laat uw kind op de fiets of lopend naar school gaan en veel buitenspelen. Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Zoek ook een sportvereniging voor uw kind.

Sportclubs en -verenigingen vindt u op de website van Sportbedrijf Almelo.

Sportbedrijf Almelo - sportverenigingen

Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Misschien komt uw kind in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds is een particuliere organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum. Vraag het consultatiebureau, de school van uw kind of maatschappelijk werk om een aanvraag voor u te doen. U kunt niet zelf een aanvraag doen.

Vraag ook om hulp bij uw gemeente. Samen met een medewerker bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Gemeente Almelo - bijzondere bijstand

Jeugdfonds Sport & Cultuur Almelo

Telefonisch bereikbaar: maandag en woensdag van 10.00 - 12.00 uur