Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Op het online platform Almelovoorelkaar vindt u vrijwilligerswerk en burenhulp in Almelo. U kunt vraag en aanbod plaatsen namens uzelf, iemand anders, als organisatie of een cliënt. Heeft u vragen over vrijwilligerswerk? Of komt u er niet helemaal uit op de website? Neem dan contact op en maak een afspraak voor een bemiddelingsgesprek.

U kunt ook contact opnemen met Stichting De Klup Twente of met Humanitas.

Wilt u met een groep vrijwilligers iets doen, bijvoorbeeld vanuit uw werk of kerk? Schrijf u dan in bij Stichting Present Almelo.

Is er een organisatie waar u voor wilt werken? Neem contact op en vraag of zij mogelijkheden hebben voor vrijwilligers. Vraag aan uw geloofsgemeenschap of u iets voor hen kunt betekenen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met welzijnsorganisaties waar u voor wilt werken.

Wilt u een cursus volgen om het vrijwilligerswerk beter aan te kunnen? Dat kan. Kijk op de website van de Vrijwilligersacademie Almelo voor de mogelijkheden.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

Almelovoorelkaar - vacatures voor vrijwilligers

Heeft u vragen over vrijwilligerswerk of burenhulp? Of komt u er niet helemaal uit op de website van Almelovoorelkaar? Bel of kom bij langs in de bibliotheek op de 1e etage.

Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 – 17.00 uur, woensdag van 10.00 – 14.00 uur.

Het Baken
3
7607 AA
Almelo
Toon op kaart (1)
x

Humanitas Twente - vrijwilligerswerk

Oude Bornseweg
85
7556 GW
Hengelo
Toon op kaart (1)
x

Stichting De Klup Twente

Berlagelaan
2
7606 ST
Almelo
Toon op kaart (1)
x

Stichting Present Almelo

Hedemanplein
3
7603 WJ
Almelo

Vrijwilligersacademie Almelo

Gevestigd in Blibliotheek Almelo op de 1e etage.

Het Baken
3
7607 AA
Almelo

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Vraagt de gemeente u om een tegenprestatie voor het ontvangen van een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, mag de gemeente u vragen om een tegenprestatie. Dit betekent dat de gemeente u vraagt om onbetaald een activiteit te doen die nuttig is voor de samenleving. De gemeente houdt rekening met wat u kunt en met wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. U mag geen activiteit doen waar u normaal gesproken voor betaald wordt. Als u niet meewerkt, mag de gemeente uw bijstandsuitkering verlagen.

Doet u vrijwilligerswerk en heeft u geen tijd? Vrijwilligerswerk mag een baan of tegenprestatie niet in de weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Almelo

Haven Zuidzijde
30
7607 EW
Almelo

Wie zorgt er voor de verzekering bij vrijwilligerswerk?

De gemeente Almelo heeft een collectieve verzekering afgesloten voor mensen die vrijwilligers werk doen in de gemeente Almelo. Kijk voor meer informatie over de VNG Vrijwilligersverzekering op de website.

Heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig voor vrijwilligerswerk?

Vraag aan de organisatie waar u werkt of zij de aanvraag online voor u kunnen klaarzetten. Kan de organisatie dit niet? Vraag dan om het aanvraagformulier.

Werkt u als vrijwilliger met kwetsbare mensen? Bijvoorbeeld met ouderen, mensen met schulden, vluchtelingen of mensen met een beperking? Misschien kunt u een gratis VOG aanvragen. Uw organisatie moet zich hiervoor hebben aangemeld.

Kijk voor meer informatie over de VOG op de website van Justis.

Justis - VOG